Grillsäsongen är här – med många spännande nyheter

I mars tar Rustas breda grillsortiment plats i varuhuset. Bland nyheterna syns allt från funktionella grillar och eldkorgar till smarta tillbehör för grillmästare på alla nivåer.

Allt fler får upp ögonen för gasolgrillens många fördelar när det kommer till snabbhet och precision.

– Endeavour är namnet på en av sommarens mest maxade nyheter, beskriver Rusta i ett pressmeddelande.

Man fortsätter:

– En stor och kraftfull gasolgrill med sex brännare samt en sidobrännare som gör det enkelt att reglera värmen och nyttja grillens olika temperaturzoner. Med hjälp av infrabrännare får du snabbt upp temperaturen och en jämn värmefördelning, vilket i sin tur ger kortare grilltid och mört och saftigt kött.

Flytta ut matlagningen under grillsäsongen

I Rustas sortiment finns en grill för alla, både storleks- som funktionsmässigt. Alla premiumgrillar, såväl kol som gasol, är utrustade med Gastronomy system. Ett specialdesignat galler som gör det möjligt att med hjälp av wokpanna, stekpanna och pizzasten laga allt från paella till pannkakor och nygräddad pizza direkt på grillen.

Bland nyheterna finns även ett praktiskt sidobord med gott om beredningsyta.

Intresset för grillar med specialfunktioner växer. Sticker ut lite extra bland årets nyheter gör den gasoldrivna pizzaugnen som på nolltid gräddar bröd och pizza med fantastiskt resultat. Tack vare sin ringa storlek kan grillen enkelt transporteras och tas med på campingsemestern eller sommarfesten.

Lästips: Ta en titt på den här listan över vanliga verktyg en hemmafixare bör ha i garaget!

Umgås kring elden

Grillen har fått samma funktion som dåtidens lägereld. I sommar tar Rusta fasta vid att kunna umgås kring elden och utökar sortimentet av eldkorgar, eldfat och grillar med öppen eld.

Här finns rejäla modeller perfekta för en större grillbuffé, men även enklare varianter för den som vill grilla korv eller marshmallows. Eldsortimentet går endast att beställa online.

Vilken kolgrill ska man välja?

Den kolgrill som är bäst i test varierar från år till år. Just nu är Weber Kamado Summit E6 en av de grillarna som räknas till de absolut bästa. En annan storsäljare är Big Green Egg Medium. Läs mer om hur du väljer bästa möjliga grill på Grillfakta.se.

Är kolgrill ett bra köp?

Kolgrill är för många den ”ursprungliga” grillen. Den är ett praktiskt val både nybörjare och proffs. Priserna varierar från 2000 kronor och upp till så mycket som 25-30 000 kronor. Jämfört med en gasolgrill kan röken vara en nackdel, men å andra sidan är smaken av mat grillad över kol något helt unikt. Testa och du blir troligen inte besviken!