Robux – Köpa valutan i Roblox | Guide | Presentkort | Gratis

Robux är valutan i spelet Roblox. Pengarna används till att köpa uppgraderingar till spelarens avatar eller speciella förmågor i spelet. Du kan köpa Robux för riktiga pengar eller få dem gratis genom dessa presentkort.

Vi på Onlineguiden har sammanställt det viktigaste att veta om Robux på svenska.

Köpa Robux

Robux går att köpa för riktiga pengar. Köpet görs på Roblox officiella hemsida genom att betala med kort eller med ett presentkort.

OBS! Som vi beskriver under rubriken Hur får man gratis Robux så ska du inte lita på någon annan än Roblox när du köper Robux. Det enda stället du kan skaffa Robux på är via Roblox officiella hemsida, i deras app eller officiella presentkort. Ditt Roblox-konto kan spärras om du litar på andra program eller hemsidor.

Roblox presentkort

Du kan köpa presentkort på Robux här hos Startselect.

Exempel på officiella presentkort till Roblox.

Hur köper man Robux till Roblox?

När du köper Robux beskriver Roblox det som att du får en ”licens” för att använda Robux i spelet. Robux är med andra ord inte någon ”riktig” valuta som du kan växla in mot vanliga pengar utanför spelet.

Du kan köpa Robux på Roblox officiella hemsida (www.roblox.com) eller tjäna Robux inuti spelet. Med Roblox Premium får du mer Robux för pengarna.

Pris

Hur mycket kostar Robux? Svaret är att 400 Robux kostar ungefär fem amerikanska dollar, det vill säga lite drygt 40 kronor beroende på växelkurs.

En (1) Robux kostar ungefär 10 kronor, men det blir billigare om man köper flera på samma gång eller har Roblox Premium.

Pris på Robux i kronor

USDKronorRobux
 $4,99 42 kr 400   
 $9,99 84 kr 800   
 $19,99 169 kr 1 700   
 $49,99 422 kr 4 500   
 $99,99 845 kr 10 000   
Tabellen visar hur mycket Robux kostar. Priset i kronor varierar beroende på vad dollarkursen står i.

Hur mycket Robux får man för 150 kr?

För 150 kronor får man 1 200 Robux om man köper ett officiellt presentkort här. Presentkortet kan köpas på svenska.

Prenumerera på Robux (Roblox Premium)

USD/månadKr/månadRobux/månad
 $4,99 42 kr450
 $9,99 84 kr1000
 $19,99 169 kr2200
Tabellen visar hur mycket Robux kostar vid prenumeration på Roblox Premium. Priset i kronor varierar beroende på vad dollarkursen står i.

Gratis (Free)

Till många spel går det att få gratis krediter (Credits) genom att vara med i undersökningar, lösa gåtor eller vinna olika tävlingar, men det här är INTE fallet med Roblox och Robux. Det finns inte heller någon ”generator” som tillverkar gratis Robux.

Hur får man gratis Robux?

Det enda lagliga sättet att får gratis Robux är att få dem som gåva (donation), till exempel genom presentkort.

Enligt Roblox finns det inga appar som ger gratis Robux till varken mobil, iPad eller dator. Om något program lovar gratis Robux är det lurendrejeri (bedrägeri).

Roblox Premium

Roblox Premium är en prenumeration som du betalar varje månad tills det avslutas.

Med medlemskapet får du inte bara mer Robux för pengarna. Som spelare får du med Premium även möjlighet att använda ekonomifunktionerna i Roblox; du kan köpa, sälja och byta objekt i spelet.

Tre fördelar med Roblox Premium

 1. Få mer Robux för pengarna – Du får 10 procent mer Robux när du köper Roblox Premium jämfört med om du ”bara” köper vanliga Robux.
 2. Sälj mer – Du kan sälja saker i Roblox få Robux för det du skapar i spelet.
 3. Byt eller handla med andra – Du kan byta saker med andra spelare som också har Roblox Premium

Betala varje månad

När du köper Roblox Premium betalar du en månadsavgift för dina Robux. Vid köpet godkänner du att du är över 18 år, att Roblox tar betalt per månad under prenumerationstiden, samt att du förstår och godkänner användarvillkoren.

Du kan avbryta Roblox Premium när som helst genom att klicka på ”Avbryt prenumeration” på fliken Fakturering på inställningssidan för ditt Roblox-konto.

Om du avbryter Roblox Premium behöver du bara betala den aktuella faktureringsperioden och därefter avslutas prenumerationen.

Ge bort Robux

Hur ger man Robux till andra? Det är en vanlig fråga när man pratar om Roblox. Svaret är att du enkelt kan ge bort Robux med ett presentkort.

Presentkortet innehåller PIN-koder (Codes) som spelaren fyller i för att aktivera gåvan.

Presentkort (Gift Cards)

Roblox-presentkort är ett enkelt sätt att fylla på Robux eller för att uppgradera till en Premium-prenumeration.

För att köpa ett presentkort behöver du inte ha ett eget Roblox-konto. Det är med andra ord en perfekt present till en gamer.

Oavsett om den du ger bort presentkortet till spelar på dator, iPhone, iPad eller med Android så kan du vara säker på att Roblox blir roligare med fler Robux!

Du kan enkelt köpa ett officiellt presentkort till Roblox här för att ge bort Robux för riktiga pengar, utan att behöva besöka Pressbyrån, ICA, Elgiganten eller någon annan butik.

Presentkort (Roblox Gift Cards) finns i två varianter:

 • Credit – Presentkort för riktiga pengar där summan kan användas för att köpa Robux eller för uppgradering till Roblox Premium.
 • Robux – Presentkort med virtuella pengar som aktiveras i spelet och hamnar på kontot (Account Balance).

Själva presentkorten finns finns i mängder av utföranden och designer. Gemensamt är att de alla kommer från den officiella Roblox-butiken.

På Roblox hemsida kan du välja mellan dussintals eGift-kort baserade på olika spel och karaktärer.

Hur använder jag ett presentkort?

Något som är bra att känna till är att Roblox-presentkort bara kan lösas in i en webbläsare, det vill säga från en dator. De kan inte lösas in i Roblox-apparna.

Börja med att köpa ett presentkort här hos Startselect.

Lösa in Roblox-presentkort

 1. Logga in på ditt Roblox-konto i webbläsaren (från en dator)
 2. Gå till sidan Lösa in presentkort (Gift Card Redemption)
 3. Fyll i PIN-koden från presentkortet och bekräfta
 4. Välj Lös in/Aktivera (Redeem) för att lösa in presentkortet
 5. Du ska nu få en bekräftelse på att det fungerade

Tips: Om du har problem med att lösa in en PIN-kod som innehåller siffrorna 0 eller 1 kan du testa att byta ut dem mot de stora bokstäverna O eller I (Help Guide på engelska).

Lösa in Robux-krediter (Credits)

 1. Logga in på ditt Roblox-konto i webbläsaren (från en dator)
 2. Gå till sidan Medlemskap (Membership Page) eller Robux (Robux Page)
 3. Välj den produkt du vill köpa
 4. Välj Lös in presentkort (Redeem Roblox Card) som betalningsalternativ
 5. Fyll i PIN-koden från presentkortet och bekräfta
 6. När ditt Roblox-saldo (Roblox Credit) har uppdaterats klickar du på Köp (Submit Order)
 7. Sidan kommer nu att uppdateras med en bekräftelse. Det kan ta några minuter innan du ser dina nya Robux i spelet.

Robux – Visste du att?

I början av Roblox användes beteckningen R$ som valutasymbol för Robux. Det fick man dock sluta med då symbolen råkade vara samma som för Brasiliens valuta (brasiliansk real).

Det fanns tidigare ytterligare en valuta i Roblox. Den valutan hette Tix.

Vanliga frågor om Robux

Vad är Robux?

Robux är valutan i spelet Roblox. Du kan köpa Robux på www.roblox.com eller tjäna dem inuti spelet. Läs mer om de virtuella pengarna här i vår guide. Till presentkorten >>

Vad för typ av presentkort finns det?

Det finns två olika presentkort för Roblox. Det ena ger bort riktiga pengar som kan lösas in mot Robux eller för att uppgradera till Roblox Premium. Det andra presentkortet är virtuella pengar som används för att få Robux. Läs mer här: Till presentkorten >>

Hur mycket kostar Robux?

En (1) Robux kostar ungefär 10 kronor, men det blir billigare om man köper flera på samma gång eller har Roblox Premium. Läs guiden här för att se en tabell på olika paket med Robux och hur mycket de kostar.