Svenska poddar om krypto och Bitcoin [Tips]

I vår stora guide om kryptovaluta nämnde vi i slutet att det finns ett antal svenska poddar som då och då pratar om kryptovalutor.

Här följer våra lyssningstips!

Konsensuspodden

Konsensuspodden är en renodlad podcast om Bitcoin, blockkedjetekniken och kryptovalutor. Podden leds av Ludvig Öberg, Tristan Edwards och Dea Brunner.

Podden har en egen YouTube-kanal och gästas regelbundet av pålästa krypto- och IT-experter.

Dom kallar oss krypto

Mårten Andersson och Gunnar Harrius startade 2021 podden Dom kallar oss krypto. Podcasten handlar om Bitcoin, vad kryptovalutor är, hur man investerar i dem och mycket annat.

Några av gästerna i podden har varit Anna Svahn, Johan Isaksson och Vahid Toosi. Det går att ställa frågor till Dom kallar oss krypto genom att ringa till poddens telefonsvare. Numret är 010-750 09 81.

Här finns länk till poddens RSS-feed, Podcaster (Apple) och Twitter.

Fill or Kill

Ekonomi-, börs- och finanspodden Fill or Kill har pratat en hel del om kryptovalutor och blockchain genom åren.

Podden var bland annat positiva till Cardano under delar av 2020 samt behandlat ADA även under 2021 (avsnitt 306).

Fill or Kill-podden har gästats av bland andra ToquiTrader, som gjorde en djupdykning i Bitcoin (avsnitt 146).

Kryptosnack

Kryptosnac‪k‬ är en podcast om kryptovalutor som programleds av Sofi Kotz och Jenny Haglind. Podden har som mål att beskriva och förklara krypto och blockkedjetekniken på ett enkelt sätt.

Programmet har gästats av kända kryptoprofiler och experter, bland andra Linus Dunker, Dennis Avorin, Totte Löfström, Oskar Söderström och Dennis Sahlström.

Länk till Kryptosnack: https://kryptosnack.podbean.com/

Bitcoinpodden

Bitcoinpodden är, precis som namnet antyder, en podcast på svenska som är helt fokuserad på Bitcoin. Podden drivs av Trijo News och Christian Ploog är programledare.

Podcasten har gjort specialavsnitt om bland annat skattefrågor. Några av gästerna till Bitcoinpodden har varit Eric Wall, Anna Svahn, Christoffer De Geer och Torbjørn Bull Jenssen.

Börspodden

Börspodden diskuterar framförallt aktier, men även sporadiskt om kryptovalutor, framförallt om Bitcoin.

Podden har även gästats av bland andra Henrik Hjelte, vd och medgrundare till blockkedjebolaget ChromaWays (avsnitt 306), samt Ludvig Öberg, som gjorde en Bitcoin-special (avsnitt 134).

Market Makers

Market Makers har gjort flera avsnitt om Bitcoin. Podden har bland annat intervjuat Ivan Liljeqvist, även känd som Ivan on Tech på YouTube (avsnitt 10), samt Christoffer De Geer (avsnitt 170).