I Säters kommun satsar man på aktivitets- och motionsrundor för alla

”Vill du göra din uppvärmning, promenad eller löpning till en annorlunda upplevelse? I Säters kommun finns tre nya aktivitetsrundor. Du kommer efter vägen möta roliga utmaningar, ta del av intressant fakta och forskning, och träna efter dina förutsättningar.”

Det är erbjudandet till alla som bor i eller besöker Säters kommun.

Nya aktivitetsslingor

Under sommaren har Säters kommun, i samarbete med unga som sommarjobbat i Säters kommun och föreningen Stora Skedvi IK SOFF, placerat ut tre aktivitetsslingor med temat träning i livet.

Lilla Säterslingan går efter elljusspåret i anslutning till Säters IP och är en puls & styrka-slinga. Även Stora Skedvi har en puls & styrka-slinga vid namn Elljusspåret – Kyrkberget.

– Vi kan se redan nu att slingorna används av både medborgare och skolan vilket är jätteroligt. Fördelen med slingorna är att det verkligen passar alla, oavsett ålder, säger fritidssamordnare Emilie Andersson i ett pressmeddelande.

Rundorna passar med andra ord bra till löpning för nybörjare.

En runda för harmoni

I Säterdalens harmoni-slinga finns övningar som skapar ett lugn i kroppen och ger god balans i livet. Inspiration att ta med sig i vardagen genom sinnesövningar, avspänning, andning, massage och rörelser.

– Harmonislingan är det perfekta sättet att få komma ner i varv och landa om man har en hektisk vardag men även en möjlighet till eftertanke i en tid då det händer mycket runtom i världen, säger fritidssamordnare Sara Sissala.